“Stilzittende ouderen gezocht voor de Losse Heupen Club”
Per dag belanden 280 ouderen op de spoedeisende hulp vanwege valpartijen en vorig jaar zijn 5400 mensen door een ongelukkige val om het leven gekomen. Cijfers laten daarmee de ernst van een valongeluk zien. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen zijn vaak na twaalf maanden nog zichtbaar in het dagelijks functioneren. Dat wil je het liefst zo veel mogelijk voorkomen. Daarom start Team Sportservice in samenwerking met lokale huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals De Losse Heupen Club.

Buurtsportcoach Daphne Tervelde pleit: “Vallen hoeft niet per definitie bij het ouder worden te horen en de Losse Heupen Club is een goed middel om ongelukken te voorkomen.”
Lekker blijven gaan en staan is waardevol. Mobiliteit geeft veel vrijheid en plezier. Een periode van ziekte of minder bewegen kan al zorgen dat jouw fitheid achteruitgaat, waardoor je minder mobiel bent en moeilijk weer in beweging komt. Dat wil je niet. En dat hoeft ook niet. Herken je dat? Kom dan bij de Losse Heupen Club!

Wil jij kennismaken met de Losse Heupen club? Op woensdag 8 maart van 13:00 tot 14:00 staat de Losse Heupen Club voor een demoles met Duco Bauwens en Vanessa van Kruijsdijk (Fysio Hoofddorp) in Winkelcentrum Hoofddorp tegenover de HEMA. Aanmelden voor de demoles is niet nodig.

Ben of ken je iemand voor wie de Losse Heupen Club geschikt is? Meer informatie is te vinden via www.losseheupenclub.nl of door telefonisch contact op te nemen met Team Sportservice. Telefoonnummer: 088 – 2037380

Duco Bauwens (Nederland in Beweging) over De Losse Heupen Club: https://youtu.be/5oz3IDID5pQ