Zondag 20 mei a.s. vanaf 14.30 uur! 

Lezing over  insecten en de achteruitgang van het aantal soorten. De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.

Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten. Uit een onderzoek najaar 2017 in 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland blijkt dat sinds 1989 het aantal vliegende insecten met ruim 75 procent is afgenomen. Gelden die cijfers ook in Nederland en voor alle soorten insecten? En in alle delen van het land? Wat zijn de gevolgen van die terugloop? En wat kunnen we doen om die teruggang tegen te gaan?

Op zondag 20 mei houdt bioloog Dik Vonk, voormalig stadsecoloog van Haarlem, een lezing over dit thema in De Heimanshof. Hij raakte op jonge leeftijd al gefascineerd door die kleine diertjes die de meeste mensen eng, gevaarlijk of een lastpost vinden. In het Haarlems Dagblad deed hij mee aan een column over het bijzondere leven van deze ‘kriebeldiertjes’, zoals hij ze noemt. De verhalen zijn uitermate vermakelijk door de lichtheid van de toon en verrassende invalshoeken.

Dik Vonk maakt zich ook zorgen over de ontwikkeling van de insecten en de natuur in bredere zin, maar wil zijn gehoor vooral handvatten meegeven om zelf aan de slag te gaan om de insecten te helpen.

De lezing begint om 14.30 uur in De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp en is gratis toegankelijk.

De tuin is zowel zaterdagmiddag als Eerste en Tweede Pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers.