Op woensdag 28 maart start een spannende ontdekkingsreis door de natuur in De Heimanshof in Hoofddorp. Dan gaat het Struinkids-moestuinseizoen weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien/planten, verzorgen en oogsten en lekker opeten. En met een beetje hulp gaat dat een stuk beter dan met moestuintjes in de vensterbank. Maar dat niet alleen. Ze gaan ook zelf op onderzoek uit. Hoe groeit een aardappel eigenlijk? Wat is leuk aan fenologie? Hoe leven vogels? Wat zit er allemaal in de sloot? Hoe maak je pompoensoep? En een pizza bakken in de pizza-oven; dat mag je ook uitproberen.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren. De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider en kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken. Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaa

djes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen. Bij de Struinkids leer je ook hoe je van je groenten lekker eten kunt maken, zoals pompoensoep, chipjes van aardappel en courgettekoekjes. Iedere clubmiddag wordt afgesloten met een verloting, vaak een verrassing en limonade. Daarna kun je spelen in de spannende Struintuin met boomhut of wormen en watervlooien vangen om de vissen van de onderwaterwereld te voeren.

De Struinkids gaan ook iedere maand gezellige en spannende dingen doen buiten de tuin. We gaan mee jonge vogeltjes bekijken in nestkastjes, appelmoes maken, vleermuizen zoeken en op hertensafari in de Waterleidingduinen. Kinderen die tuinieren niet zo leuk vinden, maar wel op avontuur willen, kunnen ook lid worden van de Struinkids. Het excursieprogramma staat in een flyer die te downloaden is via de website www.deheimanshof.nl.

Het lidmaatschap kost € 25,- voor een heel jaar. De verdeling van de tuintjes is op woensdag 28 maart om 14.00 uur. Wees op tijd, dan kun je het beste tuintje uitzoeken! En als je goed je best doet kun je met turbo tuinieren wel voor € 250 aan groente en fruit produceren.