Aanpassingen tegen branddoorslag?

In het Haarlemsdagblad van zaterdag 15 december jl. staat een artikel over de branddoorslag bij risico woningen in, onder andere, Hoofddorp-Oost. Daarin wordt ook onze voorzitter geciteerd. Er borrelen bij het lezen van het artikel een paar zaken op.

In Hoofddorp-Oost werd in 2010 gestart met een door de gemeente gesteund project waar de bewoners/woningeigenaren het risico van de branddoorslag gratis konden laten checken en tegelijk de isolatie van hun huis konden laten nakijken. Daarna werd dan een offerte gemaakt. Bewoners/woningeigenaren konden dan tegen gereduceerde tarieven het branddoorslagprobleem samen met de isolatie van hun woning laten aanpakken. Van dat project hebben toch nog ruim 150 bewoners/woningeigenaren gebruik gemaakt.

Het aardige van het project was ook dat dit project door de gemeente werd gesteund. Niet echt van harte, maar toch. Het is dan aardig om in het artikel van het Haarlems Dagblad te lezen dat de woordvoerder van de gemeente daar geen flauwe notie van heeft, dat de brief waar hij in het artikel (pagina Haarlem e.o. 4) om vraagt, al in mei 2010 op het gemeentehuis lag en dat die brief de aanleiding was om het project bij het NMCH te laten uitvoeren.

Men kan zich afvragen, waar een wijkraad als de Wijkraad Hoofddorp-Oost zich mee bezig houdt. Is het een taak van de wijkraad om zich met dit soort zaken bezig te houden?

Wat de wijkraad ook graag zou weten is of de bewoners/woningeigenaren van de zogenaamde risico woningen nog steeds belangstelling hebben in het opzetten van een samenwerkingsproject om het branddoorslagrisico te repareren?

Samenwerking per huizenblok maakt het aanmerkelijk goedkoper per woning, dan individueel actie ondernemen. De vraag is of de wijkraad daar een rol in moet spelen, of dat de bewoners/woningeigenaren dat zelf wel kunnen regelen?

Van Ymere is begrepen dat men in 2014 begint met het opmetselen van muren in risico woningen in Hoofddorp-Oost. Dat is ruim op tijd om de deadline te halen. De vraag is nu of de wijkraad die samenwerking met Ymere aan moet gaan, of dat de belangstellende bewoners/woningeigenaren het zelf wel in de gaten houden.

Wij zouden graag weten wat u er van vindt. Dat kan op deze pagina. U kunt natuurlijk ook gewoon uw mening per e-mail geven. info@wijkraadhoofddorpoost.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw reactie wordt eerst gescreend voordat hij op de site geplaatst wordt


Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>