Blauwe zone in Hoofddorp-Oost

Al jaren is in een deel van de wijk een blauwe zone ingesteld om de parkeeroverlast voor de bewoners rond het centrum te beperken. Bewoners in deze zone kunnen voor hun auto een parkeerontheffing kopen voor de duur van 2 jaar.

Inmiddels heeft de gemeente ambtshalve de venstertijden van de blauwe zone in onze wijk verder aangescherpt. De tijden gelden nu ook in het weekeinde en op de vrijdag avond.

In het kader van het participatieconvenant dat de gemeente met de wijkraad heeft afgesloten had hier overleg over moeten plaatsvinden. Aangezien aan deze uitbreiding van de venstertijden geen politieke beslissing ten grondslag ligt heeft de wijkraad – samen met andere wijkraden – bij de gemeente bezwaar gemaakt. Dit heeft geresulteerd in het niet handhaven tijdens het weekend en op vrijdagavond.

Als wijkraad moeten wij echter de motieven van zoveel mogelijk bewoners vóór én tegen deze uitbreiding van de venstertijden meewegen in ons overleg met de gemeente. Zonder uw inbreng kunnen voor- en tegenstanders van de blauwe zone in de toekomst niet verwachten dat hun argumenten worden meegenomen.

Wij verzoeken dan ook alle bewoners die een mening hebben over de blauwe zone, voorstanders, tegenstanders en mensen die een uitbreiding of een beperking van de blauwe zone bepleiten, om te reageren.

9 reacties

 1. Door het nieuwe parkeer belijd kan ik de auto van mijn werk in het weekend niet meer bij huis parkeren, omdat de gemeente maar een parkeervergunning per rijbewijs afgeeft.
  Op het parkeerterrein bij het appartementen complex “t Heem ( ik woon er nu al 7 jaar) is er in de avond uren en het weekend altijd voldoende parkeerplaatsen, allen op werkdagen tussen 9 en 18.00uur is het parkeerterrein vol vanwege dat holland casino blijkbaar voor al zijn medewerkers een parkeervergunning heeft.
  Daarom vraag ik mij af hou de gemeente erbij komt om de parkeeroverlast op te lossen door de parkeertijden uit te bereiden.
  Mijn indruk is dat er helemaal geen overlast door winkelend publiek in deze wijk plaats vindt.
  De enigste plek waar het winkelend publiek parkeren is de parkeerplaats bij het rode kruis gebouw.

 2. Slecht plan om de blauwezonetijden uit te breiden!!
  Bezoek kan door de weeks maar 2 uur blijven,of moet dan een rondje gaan rijden zodat de schijf weer 2 uur later gezet kan worden.
  In het weekend krijgen wij wel eens bezoekers die ver uit de buurt wonen,die blijven dan een hele dag.
  Dus dan kun je steeds op de klok kijken of de tijd al verstreken is.
  Wij wonen aan de rand van het dorp en er waren in het verleden parkeerproblemen omdat personeel van kantoren in Beukenhorst in onze straat parkeerden.Dat is al lang niet meer zo,maar we kunnen wel blijven betalen terwijl er nu ruimte genoeg is.

 3. Jammer dat ambtenaren steeds denken dat zij weten wat goed is voor de burger. Ook jammer dat de gemeenteraad daar niets tegen in kan brengen.
  De wijkraad moet zorgen dat de hele blauwe zone uit onze wijk verdwijnt. De zone lost niets op en levert alleen kosten op voor de bewoners. Ook met een ontheffing kun je nog steeds niet voor je eigen deur staan.

 4. Uitbreiding van de blauwezonetijden t/m de weekeinden vinden wij een heel slecht plan. Bezoek van familie of kennissen betekent continu de ingestelde tijd op de parkeerschijf in de gaten houden. Zorg dan in ook onze gemeente, net als bijvoorbeeld in gemeenten in Friesland, dat je tegen betaling van een gering bedrag (als het echt moet) een jaarkaart (wat mij betreft alleen geldig in de weekeinden) kan kopen die je op het dashboard van de auto van de visite kan leggen tijdens hun bezoek. Blijkbaar heeft men dit niet kunnen bedenken bij de gemeente.

 5. Ooit zijn wij als bewoners van de wijk Kalorama akkoord gegaan met een blauwe zone tijdens WERKTIJDEN! D.w.z. van 08.00 uur tot 18.00 uur op de weekdagen. Op zaterdag en zondag is er nooit parkeeroverlast geweest, omdat degenen die dat veroorzaakten werknemers waren in de naburige kantorenwijk.
  Het is dus totaal onzinnig om (éénzijdig!!) de WERKTIJDEN maar te veranderen in WINKELTIJDEN. Er zijn zó weinig winkels in de buurt, dat die paar klanten geen overlast veroorzaken, dus een uitbreiding is voor de bewoners alleen maar ontzettend lastig. Familiebezoek wordt in het weekend alleen maar stressen en om de 2 uur rondjes rijden! Bezoekers van het winkelcentrum gaan heus niet zó ver van het centrum hun auto parkeren!
  Kortom: een zinloze en nutteloze maatregel die duidelijk aan een bureau is bedacht zonder enige voorkennis.

 6. Slecht plan om zonder vooroverleg de blauwe zone parkeertijden uit te breiden. Visite moet inderdaad constant op de klok kijken of de tijd niet verstreken is. Voor de uitbreiding van de tijden hadden we nooit last van de auto’s van het winkelend publiek want die parkeren zo dicht mogelijk bij het centrum en gebruiken de parkeergarages daar, dus die uitbreiding was echt niet nodig.

 7. Ons bezoek (uit Friesland) heeft afgelopen zaterdag 4 januari een bekeuring van 90 euro gekregen in de Leeghwaterstraat. Heel raar, omdat e.e.a. nog niet gecommuniceerd is. Wij hebben het bezoek de 90 euro vergoed, maaar willen toch graag bezwaar maken. Al met al kost het ons een hoop tijd en moeite en moeten we nog maar zien of we het bedrag terugkrijgen….

 8. Ik vind het jammer dat je nu op zondag je parkeerschijf moet gebruiken in de leeghwaterstraat we hebben hier nog nooit parkeeroverlast gehad op zondag
  Alleen op zaterdag is het hier druk maar als je een parkeerontheffing hebt kun je hier op zaterdag niet eens een plekje meer vinden ook is de bewijzering van de tijden niet aangegeven ja er is wel een bord maar dat staat net in het begin van hoofddorp voor de boslaan ter hoogte van de kinderboerderij daar heb je geen tijd voor om op te kijken als je met 50 km passeert

 9. Geen uitbreiding van de blauwe zone, er is hier geen parkeer probleem.
  Wordt alleen maar vervelend voor bezoekers en je wordt op kosten gejaagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw reactie wordt eerst gescreend voordat hij op de site geplaatst wordt


Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>