Blauwe zone in Hoofddorp-Oost

Al jaren is in een deel van de wijk een blauwe zone ingesteld om de parkeeroverlast voor de bewoners rond het centrum te beperken. Bewoners in deze zone kunnen voor hun auto een parkeerontheffing kopen voor de duur van 2 jaar.

Inmiddels heeft de gemeente ambtshalve de venstertijden van de blauwe zone in onze wijk verder aangescherpt. De tijden gelden nu ook in het weekeinde en op de vrijdag avond.

In het kader van het participatieconvenant dat de gemeente met de wijkraad heeft afgesloten had hier overleg over moeten plaatsvinden. Aangezien aan deze uitbreiding van de venstertijden geen politieke beslissing ten grondslag ligt heeft de wijkraad – samen met andere wijkraden – bij de gemeente bezwaar gemaakt. Dit heeft geresulteerd in het niet handhaven tijdens het weekend en op vrijdagavond.

Als wijkraad moeten wij echter de motieven van zoveel mogelijk bewoners vóór én tegen deze uitbreiding van de venstertijden meewegen in ons overleg met de gemeente. Zonder uw inbreng kunnen voor- en tegenstanders van de blauwe zone in de toekomst niet verwachten dat hun argumenten worden meegenomen.

Wij verzoeken dan ook alle bewoners die een mening hebben over de blauwe zone, voorstanders, tegenstanders en mensen die een uitbreiding of een beperking van de blauwe zone bepleiten, om te reageren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw reactie wordt eerst gescreend voordat hij op de site geplaatst wordt


Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>