Help mee de Aziatische Hoornaar bestrijden

Vorig jaar is de Aziatische Hoornaar voor het eerst in Hoofddorp aangetroffen. Dit is een grote wesp afkomstig uit Azië. Hij kan grote schade aanbrengen aan de fruitteelt, insecten en bijenvolken. Het is daarom van groot belang de nesten snel op te sporen en te verwijderen. Op zondag 4 februari geeft Carla Meerleveld om 14.30 uur een lezing in heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp over deze invasieve exoot. Zij vraagt inwoners van Haarlemmermeer om mee te helpen de wespennesten te lokaliseren.

De Aziatische hoornaar maakte afgelopen zomer vanuit het westen van ons land een snelle opmars naar het noorden. In oktober zijn de eerste nesten gevonden in onder andere Uithoorn, Lisse en Hoofddorp. Komend jaar kan daardoor meer overlast ontstaan doordat overwinterende koninginnen rond maart nieuwe nesten zullen bouwen. Hieruit zullen duizenden hoornaars uitvliegen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk koninginnen en nesten snel worden opgespoord en professioneel verwijderd.

De lezing geeft inzicht in het leven van de Aziatische Hoornaar en de noodzaak tot bestrijding ervan. Carla geeft uitleg over hoe inwoners van Haarlemmermeer daarbij kunnen helpen! De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden via secretaris@deheimanshof.nl is gewenst.

Heemtuin De Heimanshof is op 4 februari van 14.00 tot 16.30 uur vrij te bezoeken tijdens de lezing. In de wintermaanden is de tuin geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Foto: onderscheid tussen Europese en Aziatische hoornaar