Op 15 en 16 maart doet heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp mee aan NLdoet. Dit is een landelijke actie om mensen te laten ervaren hoe leuk en zinvol vrijwilligerswerk is. Er is van alles te doen voor jong en oud(er). Diverse kruiwerkzaamheden, wieden, woekerplanten verwijderen en de aanleg van een waterberging (wadi). Deelnemers kunnen ook genieten van de voorjaarsbloeiers, want een rondleiding hoort zeker ook bij het werk. Deelnemers mogen ook enkele voorjaarsbloeiers mee naar huis nemen!

In heemtuin wordt een aantal wilde plantensoorten gerooid in het bos. Het gaat om looksoorten (armbloemig, das-, slangen- en driekantig look), zwartmoes kervel en hangende zegge. Deze soorten zijn zeldzaam in Nederland maar woekeren in De Heimanshof. De heemtuin wil ze graag een nieuwe bestemming geven om zo de biodiversiteit in Haarlemmermeer te verhogen. Daarom mogen vrijwilligers die op deze dagen komen helpen, zelf exemplaren uitsteken en mee naar huis nemen voor hun eigen tuin. De tuin is beide dagen ook open voor bezoekers die de plantjes kunnen kopen.

Wil je meewerken? Ga dan naar de site van NLdoet (www.nldoet.nl) en zoek de pagina van De Heimanshof.