Van 15 tot en met 24 september kan men gratis kennismaken met Shinrin Yoku. Dit is een vorm van bostherapie, ook wel bosbaden genoemd. Mieke Vlaming verzorgt dan twee keer per dag een wandeling in De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp. Wandelingen starten om 10.30 uur en om 14.00 uur en duren 1 a 1,5 uur. Per sessie zijn vijf deelnemers welkom. Aanmelden kan via bostherapie@deheimanshof.nl onder vermelding van naam, dag en tijd.

Shinrin yoku is een vorm van bostherapie afkomstig uit Japan. Vaak wordt het in Nederland bosbaden genoemd. Je dompelt je onder in het groen. Dat doe je door je tempo te verlagen, je zintuigen bewust te openen en de helende atmosfeer van het bos als het ware je lichaam en geest in te laten stromen. Daardoor ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen.

Heimanshof vrijwilliger Mieke Vlaming heeft in Japan regelmatig aan bostherapie deelgenomen en is er erg enthousiast over. Zij wil haar ervaringen graag delen en biedt een korte gratis kennismaking aan.

Locatie: De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1, 2132 AW Hoofddorp

Parkeren: fietsenstalling op het terrein aanwezig, auto parkeren langs de straat, met parkeerschijf, 2 uur gratis.