BRENGPARKJES

Het is vaak triest om langs een ‘Brengparkje’ te lopen. Bergen afval naast en om de containers. En vaak zijn de containers niet eens vol, maar gaat het om afval dat niet daar gescheiden kan worden aangeleverd. Gesloopte keukens, bankstellen, kasten, allemaal zaken die u met één telefoontje gratis kunt laten ophalen of – als je het toch al naar het brengparkje moet vervoeren – met een paar kilometer extra ook even gratis kunt wegbrengen.

Voor het laten afhalen hoef je alleen – 0297 381 717 – te bellen en een afhaal afspraak te maken. Iets dat je ook via internet kunt regelen via: https://www.meerlanden.nl/
bewoners/grofvuilafspraak-maken

Per jaar kunt je tot 3 kubieke meter grofvuil gratis wegbrengen of 2 kubieke meter gratis laten ophalen.

Heeft u meer grofvuil?
Dan betaalt u € 40,67 per kubieke meter als u dit zelf wegbrengt. U betaalt € 71,18 per kubieke meter als u dit laat ophalen.

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn de ondergrondse containers bij de brengparkjes sneller vol dan normaal. Meerlanden zet zich in om dit extra afval snel in te zamelen.
Is een container vol?
Gooi uw afval dan in een ondergrondse container voor hetzelfde afval in een ander brengparkje. Of hou uw afval even thuis, tot de container geleegd is.

ZET GEEN AFVAL NAAST DE ONDERGRONDSE CONTAINERS!
Waar kun je, je grof/groot afval brengen?
De Meerlanden zijn gevestigd aan de Aarbergerweg 41 bij Rijssenhout.
Je kunt daar terecht van:
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur
Op zaterdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur
en
Elke laatste zondag van de maand van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Meer informatie? https://www.meerlanden.nl/

Heeft u een vraag, of wilt u in contact komen met de wijkraad? Kijk dan onder het kopje ‘contact’ en vul het formulier in.